top of page
Lower Body

GYNEKOLOGISK

LASER

goldtexture01.png
Gawe-ikonettside-03.png

Lettere inkontinens

Fotona - IncontiLase

Symptomer kan være lettere problemer med urinlekkasje. Laser behandler mild til moderat stressinkontinens. Ved å stramme opp bekkenbunn og skjedevegger får også blæren en økt naturlig støtte, slik at urinlekkasje forhindres.

Gawe-ikonnettside-02.png

Slapphet i underlivet

Fotona - IntimaLase

Etter fødsel og med økende alder blir skjedemuskulaturen slappere. Laserbehandlingen stimulerer produksjon av kollagenfibre, øker blodtilførsel, gir mer fuktighet og vagina blir mer elastisk. Dermed skjer en oppbygging av skjedeveggene og innstramming av vaginakanalen.

Vaginal atrofi kan oppstå når slimhinnen i vagina blir tynnere og tørrere. Dette er ganske vanlig hos kvinner etter overgangsalderen. Symptomene er tørrhet i skjeden, samt ubehag eller smerter ved samleie. Laser kan brukes når man ikke kan, eller ikke ønsker å bruke østrogentilsskudd. Det anbefales tre behandlinger for å få full effekt.

Tørre slimhinner

Fotona - RenovaLase

Gawe-ikonnettside-01.png

Hvorfor gynekologisk laser behandling?

Fotona SMOOTH laserbehandling er en skånsom løsning for problemer i underlivet som lett inkontinens, slapphet i vagina samt tørrhet og irritasjon. Laserbehandlingen er basert på en spesialutviklet, patentert lasersammensetning som fungerer ved å sende ut skånsomme varmepulser i vagina.

 

Dette styrker og forbedrer kvaliteten på vevet i underlivet. Behandlingene er skånsomme og kan hjelpe pasienter som lider av flere plager i underlivet.

-Behandlingene utføres av lege.

Ikke-invasiv

Rask rekonvalesens

NB! Betingelser før en behandling:

Det er krav om å levere negativ celleprøve for å kunne ta laserbehandling i underlivet. Er det antydning til celleforandring skal man ikke ta behandlingen.

Er man sterkt overvektig vil ikke behandlingen ha noen særlig effekt. Dette skyldes at trykket fra magen på skjeden blir for stort til at behandlingen kan gjøre noe forskjell.

Har man den alvorligste graden av prolaps, inkontinens eller stor størrelse på skjeden, er det kirurgi som gjelder. Laser kan eventuelt brukes i etterkant som videre behandling.

 

Kontakt Gawe Medisinske Klinikk for mer info.

Klarering av gynekolog er påkrevd.

Alle behandlinger utføres av lege.

INFO

Hvordan virker Fotona Smooth?

Behandlingene virker ved å stimulere kroppens eget regenerasjonspotensial. Laserpulser leveres til vevet i en optimal, patentert lasermodus som produserer milde varmepulser i slimhinnen i skjeden, stimulerer dannelsen av nytt kollagen og styrker vaginalveggstøtten.

Har alder noe å si i forhold til behandlingen?

Behandlingene anbefales for voksne kvinner i alle aldre. Effektiviteten av behandlingen kan reduseres med høy alder på grunn av redusert kapasitet i kroppens naturlige regenereringsprosess, som er mekanismen bak Fotona SMOOTH®-prosedyrene.

Må du du til gynekolog før behandlingen?

Ja, de bør konsultere gynekologene sine og ta en standard gynekologisk undersøkelse, inkludert pap-smear, før de starter behandlingen.

Kan kvinner som går gjennom overgangsalderen få behandlingen?

Ja, kvinner i overgangsalderen kan få behandlingen. Ved alvorlig tørrhet og irritasjon, anbefales det å starte med RenovaLase®-behandlingen, som er spesielt utviklet for å behandle symptomene på urinveis syndrom i overgangsalderen. Dette kan deretter følges opp med behandlinger for stress urininkontinens eller prolaps, hvis nødvendig.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

To til tre prosedyrer med 4-6 ukers intervaller utføres standard og oppnår optimale resultater. Noen pasienter kan imidlertid ha behov for ytterligere behandlinger.

bottom of page